Το ακριβότερο σπίτι στον κόσμο!

Οι πρώτες εικόνες που δημοσιεύτηκαν φανερώνουν πως πρόκειται για το ακριβότερο σπίτι στον κόσμο.
Χτισμένο από τον πλουσιότερο άνδρα της Ινδίας  Mukesh Ambani, το 27 ορόφων κτίριο υψώνεται στην πόλη της Βομβάης σε έκταση  4,532 τετραγωνικών μέτρων και ονομάζεται «Antilia», το όνομα ενός μυθικού νησιού στον Ατλαντικό.
«Αυτή είναι η πρώτη φορά που μιλάω για το σπίτι μου», δηλώνει η σύζυγος του  επιχειρηματία Ambani, η Nita, σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε στο τεύχος Ιουνίου του περιοδικού Vanity Fair. «Υπήρξαν υπερβολικές αναφορές στα μέσα ενημέρωσης γι ‘αυτό, πρέπει να πω
 Όσοι το έχουν επισκεφτεί κάνουν λόγο για ελικοδρόμιο, μεγάλη βιβλιοθήκη, τεράστιες τραπεζαρίες, πολυτελή μαρμάρινα δάπεδα ακόμα και δωμάτιο με χιόνι. Διαθέτει επίσης γκαράζ, αίθουσα χορού, ένα σπα, ένα θέατρο, σουίτες, μια αίθουσα προσευχής ινδουιστών, όπως συμβαίνει στα περισσότερα ινδικά σπίτια και μια σειρά από ενωμένους κήπους. Περιγράφεται ως το «Taj Mahal» του 21ου αιώνα της Ινδίας.
Για την συντήρηση του σπιτιού απασχολούνται 600 άτομα προσωπικό σε καθημερινή βάση.
Μια φωτογραφία που δημοσιεύθηκε, φανερώνει από την λεπτομέρεια που υπάρχει στο δάπεδο μέχρι και την κορυφή των παραθύρων αλλά και τη διάταξη των καθισμάτων, η οποία μοιάζει με ένα λόμπι ξενοδοχείου πέντε αστέρων.
Πολλά από τα πατώματα του σπιτιού είναι διπλά ή τριπλά σε ύψος ώστε το κτίριο να εκτινάσσεται στα 570 πόδια, που ισοδυναμεί με κτίριο 40 ορόφων.
«Είναι ένα σύγχρονο σπίτι με μια ινδική καρδιά», λέει η κ. Ambani και συνεχίζει «Φτιάξαμε το σπίτι μας στην κορυφή, επειδή θέλαμε το φως του ήλιου …»
Η ίδια επισημαίνει πως το σπίτι είναι διακοσμημένο με σπάνιο ξύλο, μάρμαρο, μαργαριτάρι και κρύσταλλο, δημιουργημένο από Ινδούς τεχνίτες.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις η κατασκευή του κτιρίου  υπολογίζεται πως κόστισε περίπου 1δις δολάρια.
Κάποιοι πάντως κατακρίνουν την κατασκευή του πολυτελούς αυτού κτιρίου καθώς είναι χτισμένο σε μια πόλη που εκατομμύρια άνθρωποι ζουν σε παράγκες και εκατοντάδες χιλιάδες δεν έχουν καν σπίτι.
Mερικές φωτογραφίες απο το εσώτερικο:

0 σχόλια:



Δημοσίευση σχολίου